Άννα Τσάφα
Η Άννα Τσάφα είναι περφόρμερ/ χορεύτρια με έδρα την Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Έχει σπουδάσει κλασσικό χορό μέσω του Ρωσικού συστήματος μπαλέτου φοιτώντας στην σχολή χορού της “Βάγιας Παιδιωτάκη”.
Στην συνέχεια ασχολήθηκε και με διάφορα είδη σύγχρονου χορού όπως : τεχνική limόn, release, Graham καθώς και με τη θεατρική κινησιολογία μέσω της μεθόδου Laban.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού στην σχολή της “Δέσποινας Γρηγοριάδου”, στο εργαστήρι χορού & εικαστικής τέχνης «Χώρος» (πρώην studio Μέτσης). Τέλος, αποφοίτησε με υποτροφία από την επαγγελματική σχολή χορού House Of Performing Arts Academy.
Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις και φεστιβάλ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκήνη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς και την Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών. Ενδεικτικά κάποιες από τις συμμετοχές είναι:
Συμμετοχή στην παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Καρυοθραύστης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Δεκέμβριος 2000)
Συμμετοχή σε χορευτική παρουσίαση στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (2015)
Δημιουργία και συμμετοχή σε video dance project (2015), το οποίο έγινε δεκτό και παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Athens Video Dance Project 2016 , και σε φεστιβάλ του εξωτερικού όπως : 28es Instants Vidéo Numériques et Poétiques (Γαλλία) , Geografie Sommerse à Armungia (Ιταλία)
Συμμετοχή στην χορευτική παράσταση “No-Boundaries-Balance-Borders“ (2016)
Συμμετοχή στην μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση “Το Χρυσό Αρισμαρί ” με τον θίασο Αβάντι , στο θέατρο Ήβη (2017 – 2018)
Συμμετοχή στην performance “Χορεύοντας στη Σκακιέρα” , σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού , στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , στα πλαίσια του Nostos Festival 2018 .
Έχει εργαστεί ως καθοδηγητής του κοινού και υπεύθυνος πληροφοριών προγράμματος του διεθνούς φεστιβάλ χορού Athens Video Dance Project , το οποίο πραγματοποιείται στους χώρους και το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Ιανουάριος 2019)
Διδάσκει σε ηθοποιούς στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Πρώτη Πράξη» (2011–2013), καθώς επίσης και σεμινάρια κινησιολογικής προσέγγισης ρόλου στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης- Τράγκα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου