"String-Spring Quartet"

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αιμίλιος Ριάδης
Ανδρέας Παπανικολάου, βιολί
Γιώργος Κουγιουμτζόγλου, βιολί
Αλεξάνδρα Βόλτση, βιόλα
Λίλα Μανώλα, βιολοντσέλο


Πρόγραμμα συναυλίας
  • F. Mendelssohn κουαρτέτο εγχόρδων op. 80, No 6 σε Φα ελάσσονα
  • C. Debussy κουαρτέτο εγχόρδων op. 10 σε Σολ ελάσσονα.
Η συναυλία θα "αποτυπωθεί σε καμβά" από το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών "heART-in-the city"
Σάκης Γιώργας,
Οδυσσέας Δασκαλάκης,
Ανάργυρος Παπαγεωργίου,
Μάνος Σκαρβελάκης.

Γιατί η μουσική εμπνέει... 

Το κουαρτέτο εγχόρδων Αιμίλιος Ριάδης διανύει φέτος τον 17ο χρόνο καλλιτεχνικής δημιουργίας στον χώρο της μουσικής δωματίου. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2005 και ονομάστηκε κατά τον σπουδαίο συνθέτη της πόλης. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο δραστήρια και διακεκριμένα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα με πολυάριθμες εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ όπου έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές.

Το κουαρτέτο έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως τους Δημήτρη Χανδράκη, Χαρά Σειρά, Απόστολο Χανδράκη, Βαρβάρα Τσαμπαλή, Νικολό Δημόπουλο, Γιάννη Καραγιαννίδη, Μαρία Μυλαράκη, Άγγελο Λιακάκη, Κατερίνα Γίμα, Βιολέττα Λούστα, Alain Meunier, Jean Christophe Charron, Giacomo Battarino μεταξύ άλλων. Το 2014 ηχογράφησε το πρώτο κουαρτέτο εγχόρδων του βραβευμένου συνθέτη και μουσικολόγου Κώστα Τσούγκρα το οποίο κυκλοφορεί από την Phasma Music.

Το ρεπερτόριο του κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα από την πρώιμη μπαρόκ εποχή μέχρι και σύγχρονες συνθέσεις τις οποίες έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση.

Σχόλια